Zoeken in deze blog

donderdag 11 juni 2009

De Balans – meer plezier in werk en privé

Veel mensen vinden de balans tussen werk en privé erg belangrijk. Het kan echter lastig zijn die balans te vinden. Van persoonlijke aanbevelingen tot zelfhulptips en technologie: het zijn allemaal mogelijkheden en oplossingen voor individuen en gezinnen om een perfecte balans te creëren tussen werk en privé.

Vraag het een professional: Iemand in uw omgeving die de balans al wel heeft gevonden? Een perfect draaiend gezin en tegelijkertijd een plezierige baan. Vraag hem of haar naar het geheim. Wat voor anderen werkt, is misschien ook de oplossing voor u!

Stap voor Stap: Succesvol tijdmanagement werkt alleen wanneer u stap voor stap te werk gaat . Rond eerst het ene project af voordat u aan iets nieuws begint: werk een simpele boodschappenlijst af voordat u uw post doorneemt, verzend de e-mail pas nadat u het telefoontje heeft afgerond. Verschillende zelfhulpgoeroes en managementconsultants hebben het al eerder gezegd: meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren zal uw effectiviteit juist beperken en de benodigde tijd voor uw taken zal hierdoor alleen maar toenemen. Door uw taken snel en foutloos af te ronden, blijft er meer tijd over voor privé en levert u wellicht een loonsverhoging op. Het mes snijdt aan twee kanten.

Zet alle mogelijke tools in: “De wereld verandert snel vandaag de dag. Het is daarom verstandig om alle beschikbare tools in te zetten die helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit. Dit heeft namelijk een positief effect op zowel uw carrière als op het thuisfront”, aldus Nancy Strapko, Ph. D., psychotherapeut.

Er zijn dagen dat u eerder weg moet van kantoor vanwege een doktersafspraak of een belangrijke sportwedstrijd van uw kind. Het is op zo’n moment natuurlijk niet handig om tig documenten en dossiers mee te slepen vanaf uw kantoor om ze vervolgens een paar dagen later weer mee terug te moeten nemen. Via nieuwe technologieën heeft u toegang tot uw werkcomputer en kunt u gebruikmaken van alle elektronische documenten, waar en wanneer u maar wilt. Hierdoor wordt het telecommuniceren simpeler, de lange kantoordagen worden verkort en u heeft meer tijd over voor uw gezin. Een softwareprogramma voor toegang op afstand aan al uw computers is LogMeIn (www.LogMeIn.nl) of kijk eens op het telewerkforum (www.ewerkforum.nl)

Organisaties en overheidsinstanties realiseren zich dat ze hun werknemers tevreden moeten houden. Dit betekent meewerken aan een gezonde balans tussen werk en privé. Hiervoor worden de nodige maatregelen getroffen. Wilt u weten welke maatregelen er bij uw bedrijf zijn getroffen, neem dan contact op met uw P&O afdeling of kijk bijvoorbeeld eens op waarzijnwemeebezig.nl of www.123test.nl.

© tekst is vrij voor overname mits even aan ons gemeld...

Geen opmerkingen: