Zoeken in deze blog

dinsdag 22 februari 2011

The Cloud…: Soms is het wat verwarrend…

Beveiliging is geen issue bij cloud-storage - Verschil tussen beleving/perceptie en realiteit van alledag
Ruim 80 procent van de grote ondernemingen wil voorlopig niet investeren in cloud computing of cloud-storage. Dat blijkt uit een onderzoek van Forrester onder 2204 ict-managers in Amerika, Canada, Engeland, Frankrijk en Duitsland. De belangrijkste reden daarvoor is, dat ondernemingen zich zorgen maken over de beveiliging van hun applicaties en gegevens. Is dat een valide reden?
[ http://bit.ly/9Io3nG ]

Beveiliger mist kennis om cloud goed te beveiligen
Het gros van de informatiebeveiligers is niet in staat cloud-gebaseerde technologie goed te beveiligen. Het ontbreekt hen aan de benodigde kennis en ervaring.
Driekwart van de ondervraagde IT-beveiligers zegt meer kennis nodig te hebben om cloud computing goed te beveiligen. Dat is des te schrijnender omdat de helft al met private clouds werkt. Dat blijkt uit de 2011 Global Information Security Workforce Study, die is uitgevoerd door Frost & Sullivan in opdracht van (ISC)2, een non-profit opleidings- en certificatie-organisatie voor informatiebeveilging.
[ http://bit.ly/fyXgfo ]

Google ziet alles in de cloud
"De cloud is voor het internet ontwikkeld met beveiliging als onderdeel van het DNA."
Google zet massaal in op de cloud en daar moet Chrome OS een flinke bijdrage aan gaan leveren. De zoekgigant ziet inmiddels malware uitbraken en aanvallen eerder dan beveiligingsbedrijven. Security.nl sprak met Eran Feigenbaum, 'Director of Security' van Google Apps. Volgens de bevlogen Feigenbaum is cloud computing meer dan een marketingverhaal. Het valt niet te vergelijken met het plaatsen van informatie op een willekeurige server. "Dat is outsourcing, dat gebeurde tien jaar geleden en werkte niet helemaal." De cloud verschilt omdat men van het schaalvoordeel profiteert. Het plaatsen van de data die je hebt op de server van iemand anders, verschuift alleen het probleem wat er vandaag is om gegevens te beschermen, naar de ander. "De cloud is voor het internet ontwikkeld met beveiliging als onderdeel van het DNA."
[ http://bit.ly/eD8y6j ]

Europese ECM-toepassing en SaaS-archief in the Cloud
Met het aanbod van DataSilo powered door PaperVision Enterprise kunnen klanten van RaamProducts deze oplossing inzetten als hosted archiveringsomgeving. De applicatie is de Europese variant van ImageSilo en gebruikers kunnen images en documenten opslaan in het door hun gewenste land in Europa conform de Europeese en locale wet- en regelgeving. Bovendien zijn o.a. datumformaten, valuta en talen geheel aangepast op Europees gebruik.
ImageSilo is in de VS meer dan 12 jaar opperationeel en heeft zich bewezen als degelijk betrouwbare oplossing met tienduizenden gebruikers dagelijks. De applicatie biedt 24/7 directe online toegang tot opgeslagen informatie zonder extra investeringen in hardware, software of IT-personeel. Deze beveiligde en in de praktijk getoetste dienst van Digitech Systems maakt outsourcing van Enterprise Content Management (ECM) direct mogelijk. Het verbetert de bedrijfsprocessen en de service aan klanten met directe en online toegang tot de informatie. IT-afdelingen kunnen de groeiende hoeveelheid gegevens eenvoudiger beheren dankzij de schaalbare en onderhoudsvrije toepassing die DataSilo is. Er zijn geen investeringen, maar maandelijks kosten naar gebruik.
[ http://bit.ly/fOF5iK ]

Geen opmerkingen: