Zoeken in deze blog

maandag 11 juli 2011

PR in de komkommertijd

Een halfleeg kantoor, amper rinkelende telefoons en de ene na de andere out-of-office-reply. Het is ook bij Influx duidelijk dat de zomer is ingetreden. We merken dat sommige bedrijven hun PR-activiteiten stilleggen en terughoudend (willen) zijn met het versturen van persberichten in deze periode. Maar wij adviseren onze klanten in de komkommertijd juist wel met nieuws te komen. Waarom? Daar hebben we een aantal redenen voor.

Mobiliteit
Om te beginnen heeft anno 2011 het merendeel van de werkende bevolking een smartphone en de tablets vliegen de winkel uit. We willen altijd en overal verbonden zijn met de rest van de wereld. Niemand zal er dan ook raar van opkijken als zijn reisgenoot zo’n apparaat meeneemt op vakantie. Een WiFi-verbinding (tegenwoordig gratis beschikbaar op bijna iedere camping en in elk hotel) en een lege agenda is dan alles wat je nodig hebt – de perfecte gelegenheid om het laatste nieuws uit de branche te lezen.

Minder nieuws, meer ruimte
Ten tweede staan de persen in de zomer niet stil. Redacteuren blijven hun elektronische nieuwsbrieven verzenden en hun websites verversen. En ook de printversies van de vakbladen moeten worden gevuld. Er zijn redacties die werken met een zomerstop, maar de voorbereidingen voor het septembernummer zijn in ieder geval al in volle gang. Kortom: nieuwtjes zijn altijd welkom. Hoe meer bedrijven denken dat ze geen persberichten zouden moeten versturen, hoe meer ruimte er in al die media dus open blijft. Des te groter de kans dat uw nieuws geplaatst wordt!

Iets te melden?
Maar let op, want ook in de zomerperiode geldt dat uw nieuws echt nieuws moet zijn. Is een redacteur niet ge├»nteresseerd, dan wordt het bericht niet geplaatst – hoe weinig content hij ook heeft… Zijn er geen productaankondigingen, samenwerkingsverbanden, evenementen of halfjaarcijfers waarover u kunt berichten? Denk dan eens aan recente onderzoeksresultaten, een achtergrondartikel of een opiniestuk.

Vooruit kijken
Tot slot is het raadzaam de komkommertijd te benutten door alvast na te denken over uw PR-activiteiten in de tweede helft van het jaar. Welke belangrijke gebeurtenissen staan er op de agenda na de zomer en op welke ontwikkelingen in het najaar wilt u inspelen? Influx helpt u graag bij de voorbereidingen!

Geen opmerkingen: