Zoeken in deze blog

vrijdag 1 februari 2013

Een hapje met Awards

Dan staat het er – zwart op wit:
‘Trotse winnaars tweede editie verkiezing DCM Awards’.
En het klopt.
De trotse winnaars van de tweede editie van de DCM Awards werden bekend gemaakt tijdens het Awards Dinner in ****Hotel & Congrescentrum Zuiderduin. Voor een goedgevulde zaal met ruim 160 aanwezigen konden de Gemeente Zaanstad (BMConsultants), TiP Personeelsdiensten/Maintec (Intradata), Achmea Pensioen & Leven (Cendris) en Avéro Achmea (DM Interface) hun welverdiende plaquettes in ontvangst nemen.
En ze waren trots.
Tussen het hoofdgerecht en het toetje was de tijd aangebroken voor tromgeroffel, spanning opbouwen en cijfertjes. Want speaker John de Waard mocht vier categoriewinnaars bekendmaken en dan bouw je de spanning op door jury-uitslagen maal aantal glazen champagne gedeeld door internetstemmers maal de luchtvochtigheid (of zo iets) als berekening uit te leggen. Ofwel, met welk ‘eerlijk’ rekensommetje kom je tot een winnaar. Dan de runner up eerst nog even noemen en er zodoende voor zorgen dat niet iedereen zit te stralen. Geroffellll…: de winnaar is!! Trots komt een tafel overeind en een aantal dames en voornamelijk heren. Die nemen trots hun moment – paraderen trots naar het podium – poseren trots voor fotograaf, camera en publiek. Maar niet nadat de handen, bloemen, plaquettes en een paar zoentjes in ontvangst genomen zijn.
En de buit is binnen.
Terug paraderen. Langs de tafels met verliezers; jullie dachten toch ook dat je winnaar kon zijn. Wij doen volgend jaar weer mee, want we zijn al goed! Jullie ook? ‘Smile’ - ‘Smile’…  Op naar de tafel met een uitgebreide selectie nagerechten. Trots ’t bord volstouwen. De after party. Wie blijven – trots – bijna het langst hangen. Degenen die, met bijna verwelkte bloemen, iets te vieren hebben.
Volgend jaar nieuwe buit verdelen.
Wie bleven het langst de krukken en de niet-looppaden van de pub bezet houden? Een aantal net niet winnaars. Samen met verkiezing- en gala-organisatoren werd alvast de juiste sfeer gecreëerd voor de volgende ronde. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe/betere winnaars!
Toch?
Trouwens, de organisatie, die weer in handen was van DocumentWereld en TAPAS, Tekstschrijven als Passie, met event sponsor Strategy Partners, mag uiterst tevreden terugkijken op weer een geslaagd evenement.
O ja, als mede-jurylid kon ik me redelijk vinden in de einduitslag. De verholen pogingen tot omkoping heb ik kunnen weerstaan (Hallo!! Zijn jullie m’n nummer kwijt?). Van de avond/nacht is – ook dankzij de charmante kantoorgenoten – ècht genoten!
Wel moge het ons bekomen!
Jakob Brons, 31 januari/1 februari 2013

Geen opmerkingen: