Zoeken in deze blog

vrijdag 30 augustus 2013

Persoonlijke initiatieven en Goede Doelen steunen

Uitgeven van boeken voor ‘Goede Doelen' nu makkelijk voor auteurs


Veel - vaak kleinschalige en persoonlijke - initiatieven om een boek uit te geven, worden niet uitgevoerd omdat er geen uitgever wordt gevonden en/of de eigen investering te moeilijk is... 
Het antwoord daarop en het basisconcept van Goededoelenboeken.nl is duidelijk: boeken die bedoeld zijn voor een goed doel kunnen via Goededoelenboeken.nl worden uitgegeven. Auteurs kunnen zo een boek breed verspreiden zonder de rompslomp van voorraadbeheer, administratie, incasso en handling. Auteurs leveren zo compleet mogelijk tekst en illustraties aan. Goededoelenboeken.nl verzorgt de vormgeving, opmaak en productie. Van de PDF levert Goededoelenboeken.nl op afroep elk gewenst aantal exemplaren op elk gewenst adres. Geen risico's, geen kosten, geen zorgen! Tevens zijn de boeken via de website of via off- en online boekhandel (ISBN) te bestellen. Standaard is 30 procent van de verkoopprijs van een boek bestemd voor een specifiek goed doel.

"Door deze opzet is er voor auteurs geen belemmering om een boek uit te geven", zegt Roel Koedijker, directeur GigaBoek. "Onze enige eis is dat het vooraf duidelijk moet zijn welk goed doel wordt ondersteund met de uitgave van een boek." Goededoelenboeken.nl zorgt voor promotie via de eigen website en Facebookpagina en tevens door middel van persberichten. Natuurlijk worden auteurs en goede doelen aangemoedigd om via hun website en sociale media zoveel mogelijk hun boek te promoten.
Ook lezers die een ‘Goed Doel' willen steunen kunnen op de website terecht voor het kiezen en bestellen van boeken. Met als uitgangspunt "Boeken uitgeven met een missie" heeft GigaBoek.nl - de uitgever van eigen-wijze boeken - het concept van de uitgeverij ook toegespitst op ‘Goede Doelen'.
Een GOED initiatief !!

Geen opmerkingen: